Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:10)

    Składniki ● 25 dag mąki ● 12,5 dag margaryny ● 4 jajka ● 25 dag pieczarek ● czerwona papryka ● 250 ml śmietany 22 proc. ● 10 dag żółtego sera ● 1-2 dymki ● sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki na 12 porcji: Ciasto: 30 dag mąki pszennej • 20 dag masła • 2,5 dag cukru pudru • 2 żółtka • 5 łyżek zimnej wody • 1/4 łyżeczki soli. Nadzienie: 20 dag dyni • łyżka masła • papryka • 20 dag cukru • 3 jajka • 15 dag sera żółtego cheddar • 25 dag śmietany 18 proc.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Składniki na 4-6 porcji: 25 dag mąki, 15 dag masła, 1 żółtko, 50 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 4 łyżki oleju, 1 jajko, garść liści świeżego szpinaku, 1 duży oscypek, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Składniki: ✔ 12 podłużnych pomidorów ✔ 10 pomidorów suszonych marynowanych w oliwie ✔ 3 łyżki cukru ✔ oliwa ✔ zioła prowansalskie ✔ sól ✔ pieprz ✔ opakowanie ciasta francuskiego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 20 dag wędzonego boczku albo cienkiej kiełbasy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 1 pęczek tymianku, 1 pęczek natki pietruszki, olej do smażenia, oliwa z oliwek, sól morska, świeżo mielony czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Składniki: 8 gotowych tartaletek, 2 jajka, 3 łyżki soku z cytryny, łyżka posiekanej natki pietruszki, 20 dag krewetek l łyżka majonezu, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (09:05)

    Składniki: Ciasto: 20 dag mąki , 2 łyżki masła, sól, 2/3 szklanki śmietany, 4 jajka, 20 dag wędzonego łososia, 10 dag sera mozzarella , koperek, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 6 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● 20 dag filetów z dorsza ● 5 pomidorków koktajlowych ● 10 dag bobu ● 4 jajka ● pół szkl. śmietany ● 10 dag żółtego sera ● sól ● pieprz ● kilka gałązek tymianku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Składniki: na 8 porcji, 15 dag mąki, sól, 10 dag masła + do wysmarowania formy, 2 żółtka, 2 jajka. Nadzienie: 50 dag cebuli, 20 dag pora, 15 dag boczku w plasterkach, sól, pieprz, szklanka śmietany, 3 jajka, 15 dag sera żółtego , 10 dag pomidorków koktajlowych, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 22 lutego (10:00)

    Składniki na 10-12 porcji: 2 opakowania ciasta francuskiego, 1,5 kg szpinaku mrożonego w liściach, 2 cebule, 5-6 ząbków czosnku, 2 łyżki oleju, 15 dag sera typu feta, 3 łyżki śmietanki 30 proc., 3 jajka, sól, pieprz świeżo mielony, tarta gałka muszkatołowa, 4 łyżki nasion sezamu, masło do smarowania formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0