Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki na 8 porcji: 1,8 kg ziemniaków, 2 cebule, 4 jajka, 500 ml mleka, 1 łyżki wegety, 5 dag masła, 15 dag żółtego sera, przyprawa do ziemniaków, kolorowy pieprz, sól, olej, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Składniki na 5-6 porcji: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 150 g zimnego masła lub margaryny, ½ łyżeczki soli, 1 jajko. Na farsz: 800 g brukselki, 100 g wędzonego boczku, 2 jajka, 200 g kwaśnej śmietany 18 proc., 80 g startego sera żółtego, só, pieprz. Ponadto: 200 ml mleka, 2-3 łyżki bułki tartej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 13 lutego (13:00)

    Składniki: 80 dag ziemniaków, 20 dag szpinaku (ewentualnie 6 dużych liści włoskiej kapusty), 1 cebula, 3 łyżki oleju, 5 jajek, sól, pieprz, 3-4 łyżki śmietany kremówki, 2,5 dag pestek dyni, 10 dag sera koziego

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 lutego (14:05)

    Składniki dla 4 osób: Ciasto: 30 dag mąki pszennej • 15 dag masła • pół szklanki zimnej wody • sól • pieprz Nadzienie: 4 buraki • 10 dag sera feta • 20 dag koziego sera • 4 jajka • szklanka śmietany • tymianek • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 lutego (08:05)

    Składniki na 5-6 porcji Na ciasto: 30 dag mąki pszennej, 2 żółtka, 15 dag zimnego masła, ½ łyżeczki soli, 1-2 łyżki zimnej wody. Na farsz: 40 dag dyni (bez pestek i skóry), 40 dag kapusty kiszonej, 1 średnia cebula, 10 dag boczku, 10 dag startego sera żółtego, 15 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 2 jajka, olej do smażenia, gałka muszkatołowa, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 stycznia (10:05)

    Składniki (4-6 porcji): ciasto: ● 240 g mąki ● 160 g kostki do pieczenia Kasia Extra Maślany Smak ● 2 żółtka ● łyżka śmietany ● łyżeczka soli. Wierzch: ● 1 por ● 250 g boczku w plastrach ● 4 jajka ● 150 g żółtego sera ● 1 camembert naturalny ● 200 ml śmietany kremówki ● 150 ml mleka ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki dla 4 osób: Spód: 30 dag mąki • 20 dag masła • żółtko • 2 łyżki śmietany 22 proc. • łyżeczka cukru pudru • sól. Marynata: 5 jajek • 400 ml śmietany 12 proc. • 20 dag sera żółtego • 3 ziemniaki • 10 dag boczku wędzonego • cebula • 2 słodkie papryki • papryczka chilli • sól • pieprz • olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (08:05)

    Składniki na 2 tarty: Ciasto: 25 dag mąki krupczatki, 15 dag masła, 1 płaska łyżeczka soli, 1 jajko, 1-2 łyżki mleka. Farsz: 1 paczka mrożonego szpinaku, 2 pomidory, 100 ml śmietanki 30 proc., 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 stycznia (11:05)

    Skład na 4 porcje: ● 200 g mięsa mielonego ● po 100 g kiszonej kapusty i mąki pszennej razowej ● cebula ● 50 g szynki ● kumin rzymski ● 2 jaja ● olej ● 70 g serka śmietankowego ● 1/2 pęczka natki pietruszki ● 150 ml śmietany ● sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 10 stycznia (14:05)

    Składniki na 8-10 porcji: Na ciasto: 20 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła lub margaryny, 1 łyżeczka soli, 3 łyżki zimnej wody. Na farsz: 40 dag mięsa mielonego, 1 śre dnia cebula, 2-3 ząbki czosnku, 10 dag świeżego szpinaku, 2 jajka, 150 ml śmietanki kremówki 30 proc., 2 łyżki serka śmietankowego, 5 dag sera feta, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0