Reklama
  • Środa, 4 stycznia (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 15 dag margaryny, żółtko, 30 dag mąki, proszek do pieczenia, sól, 30 dag kwaśnej śmietany, 80 ml mleka, 50 dag gotowanych ziemniaków, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki kremówki, 1 jajko, natka, 5 dag żółtego sera, pieprz, 2 papryki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 3 stycznia (10:00)

    Składniki na 6-8 porcji: Nadzienie:  50 dag dyni hokkaido, 40 dag mrożonej marchewki z groszkiem, 1 cebula, po 25 dag małych pieczarek i mrożonej brukselki, 10 dag tartej mozzarelli, 200 ml śmietanki 30 proc., 2 jajka, sól, gałka muszkatołowa, pieprz świeżo mielony, 1-2 ząbki czosnku. Ciasto: 20 dag mąki krupczatki, 15 dag masła, po szczypcie soli i cukru, 4 łyżki zimnego mleka,masło, bułka tarta do formy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 27 grudnia 2016 (11:05)

    Składniki dla 4 osób: Spód: 30 dag mąki • 20 dag masła • żółtko • 2 łyżki śmietany 22 proc. • łyżeczka cukru pudru • sól • pieprz Farsz: 50 dag dyni • 2 cebule • papryka • 4 jajka • 200 ml śmietany 18 proc. • 10 dag sera ementaler • olej • ciasto francuskie • sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10-12 porcji: 50 dag ziemniaków, 1 cukinia (ok. 20 dag), 10 dag pieczarek, 1 średnia cebula,1-2 ząbki czosnku, 4 jajka, 100 ml mleka, 1 łyżeczka suszonego tymianku, olej do smażenia, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (13:05)

    Składniki na 10-12 porcji: Na ciasto: 30 dag mąki pszennej, 15 dag zimnej margaryny lub masła, 8 dag cukru pudru, 1 jajko, szczypta soli. Na nadzienie: 70 dag obranej dyni (bez pestek), 10 dag śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 2 jajka, 5 dag cukru, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, po ¼ łyżeczki mielonych goździków, imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 szkl. piure z ziemniaków, 1 ugotowany ziemniak, 1 opak. ciasta kruchego, 15 dag boczku wędzonego, w plasterkach, 10 pomidorów suszonych, gałka muszkatołowa, czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 8 grudnia 2016 (15:00)

    Składniki: ciasto: 20 dag mąki, 2 łyżki masła, sól. Farsz: 4 jajka, 2/3 szklanki śmietany, 20 dag fileta z pstrąga bez skóry, brokuł, 10 dag sera mozzarella, sól, pieprz, 2 pomidory.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 30 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 4 porcje: ciasto: ● 25 dag mąki ● jajko ● 2 łyżki wody ● sól ● tymianek ● kurkuma ● 10 dag masła ● 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia; nadzienie: ● jajko ● 10 dag sera żółtego ● 30 dag miąższu z dyni ● 20 dag kiełbasy ● 8 oliwek czarnych ● 6 pomidorków koktajlowych ● kilka kostek sera feta ● łyżka posiekanej natki pietruszki ● 1/3 czerwonej cebuli ● oliwa ● tymianek ● sól himalajska ● świeżo mielony kolorowy pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:00)

    Składniki na 8 porcji na spód: 20 dag mąki pszennej, 10 dag zimnego masła lub margaryny, 1 żółtko, ¼ łyżeczki soli, 4-5 łyżek zimnej wody. Na farsz: 75 dag różnokolorowej papryki, 25 dag cukinii, 1 średnia cebula, 3-4 łodygi grubego szczypioru, 4 jajka,200 ml śmietanki kremówki 30 proc., olej do smażenia,1 łyżeczka ziół prowansalskich, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 28 listopada 2016 (14:00)

    Składniki: ciasto: 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 1,5 łyżeczki suszonego tymianku, sól, jajko, łyżeczka proszku do pieczenia. Farsz: 40 dag brokułów, łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 20 dag sera typu lazur, szklanka śmietany, pieprz, 2 jajka, gałka muszkatołowa, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0