Reklama
  • Piątek, 25 listopada 2016 (08:05)

    Składniki dla 4 osób. Spód: 20 dag mąki • 16 dag masła • żółtko • 2 łyżki śmietany 18 proc. • 1 łyżeczka cukru pudru • masło i bułka tarta do formy • szczypta soli. Farsz: 5 jajek • 400 ml śmietany lub jogurtu • 10 dag sera gouda • 25 dag różnych serów (brie, ementaler, grojer) • 5 dag sera typu lazur • papryka • 4 ugotowane ziemniaki • cebula • natka pietruszki • sól • pieprz • gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 24 listopada 2016 (09:05)

    Składniki: 2 szkl. mąki pszennej (plus łyżka), 4 żółtka, 1/2 szkl. cukru pudru, frużelina, 27,5 dag masła, 1/2 l mleka, po łyżce mąki ziemniacz. i cukru waniliow., 2 łyżki cukru kryształu, 30 dag owoców

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (11:00)

    Składniki na 8 porcji: na ciasto: 15 dag mąki pszennej, 5 dag startego sera żółtego, 5 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 10 dag zimnego masła, ½ łyżeczki soli. Na farsz 30 dag podgrzybków, 30 dag kurek, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 3 jajka, 25 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 10 dag startego sera żółtego, 3 łyżki masła, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:05)

    Skład na 8 porcji: Ciasto: ● 300 g mąki ● 150 g masła ● żółtko ● szczypta soli i pieprzu. Nadzienie: ● 400 g kurek ● cebula ● jajo ● mały gęsty jogurt ● 200 g tartego żółtego sera ● szczypta gałki muszkatołowej ● olej ● 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich ● sól i pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 16 listopada 2016 (08:00)

    Składniki: 20 dag mąki, łyżeczka tymianku, 10 dag masła, łyżeczka proszku do pieczenia, sól, jajko. Farsz: 1 kg papryki, 20 dag boczku pokrojonego w kostkę, łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera typu lazur, gałka muszkatołowa, szklanka śmietany, pieprz, 2 jajka.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 listopada 2016 (15:05)

    Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 25 dag mąki krupczatki, 10 dag masła, 2 łyżki gęstej śmietany 18 proc., 1 żółtko, oliwa. Farsz: 1 cukinia, 30 dag świeżego filetu z łososia, 150 ml śmietany 18 proc., 1 cebula, 10 dag mozzarelli, 2 jajka, sól, pieprz, gałązki koperku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 15 listopada 2016 (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 15 dag mąki pszennej, 10 dag startego sera typu parmezan, 10 dag zmielonych migdałów, 10 dag zimnego masła, 1 żółtko, 2 strąki czerwonej papryki, 2 strąki żółtej papryki, 30 dag serka śmietankowego, 4 dag orzechów włoskich, jabłuszka kaparowe, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    12 dag mąki pszennej, 10 dag zimnego masła, 3 jajka, 5 dag cukru pudru, 1 cytryna, ok. 12 małych jabłek z czerwoną skórką, mielony cynamon, 20 dag śmietany kremówki, 5 dag cukru, 1 laska wanilii, 1 op. budyniu śmietankowego, tłuszcz do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (15:05)

    20 dag mąki, 10 dag zimnego masła, 3 łyżki zimnej wody, 50 dag pomidorków, 1 cebula, 20 dag pieczonego drobiu (kurczaka, kaczki, indyka), 2 łyżki masła, 200 ml śmietany kremówki, 2 jajka, 15 dag żółtego sera, 2 garści listków bazylii, sól, pieprz, zioła prowansalskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 listopada 2016 (08:00)

    Ciasto: 30 dag mąki, 10 dag masła, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajko, 1/2 łyżeczki soli, 2 łyżki jogurtu. Nadzienie: 40-45 dag filetu z piersi indyka, 2 łyżki oleju, 1 mała cukinia, 3 jajka, 15 dag tłustego twarogu, 1/4 pęczka natki pietruszki, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0