Reklama
  • Piątek, 4 listopada 2016 (13:05)

    Składniki dla 2 osób: 30 dag makaronu penne • 2 pomidory • mała cukinia • 20 dag pieczarek • 10 dag boczku w cienkich plastrach • 30 dag sera gouda • 2 jajka • olej do smażenia • łyżeczka masła • tymianek • szczypta gałki muszkatołowej • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 24 października 2016 (11:00)

    150 ml mleka, 2 dag świeżych drożdży, 25 dag mąki, 11 dag cukru, szczypta soli, 1 żółtko, 2,5 dag miękkiego masła, 3 jajka, 75 dag śliwek, 25 dag kwaśnej gęstej śmietany, 2 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki cynamonu, tłuszcz do foremki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 20 października 2016 (13:05)

    Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 25 dag mąki krupczatki, 15 dag margaryny, 1 żółtko. Farsz: 60 dag kiszonej kapusty, 1/2 pęczka natki pietruszki, 25 dag świeżych grzybów, 15 dag suszonych śliwek , 1 duża cebula, 4 łyżki masła, sól, pieprz, bułka tarta do formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 19 października 2016 (08:00)

    Składniki na 5-6 porcji: 20 dag mąki pszennej, 2 łyżki oleju, 125 ml wody, 20 dag cukinii, 5 dag boczku, 20 dag sera ricotta, 3-4 łyżki posiekanego szczypiorku, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 17 października 2016 (14:05)

    Składniki na 6 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 12 dag zimnego masła, 50 ml zimnej wody, 1 żółtko, szczypta soli. Ponadto: 2 jajka, 125 ml śmietanki kremówki 30 proc., 10 dag drobno startego sera, 6 średnich pomidorów, 2 łyżki masła, 1 łyżka cukru, 1 łyżka octu balsamicznego, 1 łyżeczka suszonego oregano, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 17 października 2016 (14:05)

    Składniki na 8-10 sztuk: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej ½ kostki zimnej margaryny, 1 jajko, 1 żółtko, 2 łyżki cukru pudru, ½ łyżeczki proszku do pieczenia. Na budyń: 2 budynie śmietankowe, ½ szklanki cukru, ½ szklanki soku z cytryn, 3 żółtka, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, ½ łyżki mąki pszennej, 1 łyżka cukru wanilinowego, 40 dag śliwek

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 17 października 2016 (08:00)

    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 100 g grzybów, 250 g mięsa mielonego, 2 łyżki masła, 200 g pomidorków cherry, 2 łyżki keczupu, sól, pieprz, 150 g tartego sera żółtego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 14 października 2016 (13:05)

    Składniki: 75 g orzechów • 150 g mąki • sól • 5 jajek • 100 g masła • 500 g grzybów • cebula • 125 g szpinaku baby • 2 łyżki oliwy • pieprz • 200 g kremówki • gałka muszkatołowa • 100 g sera pleśniowego • 150 g szynki, pokrojonej w paski.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 11 października 2016 (15:05)

    Skład na 8 porcji: ● 200 g mąki pszennej ● 50 g mąki gryczanej ● 150 g masła ● 300 g szczawiu ● żółtko ● 2 jaja ● 300 ml gęstego jogurtu ● 50 ml kwaśnej śmietany ● 50 ml mleka ● 20 g żółtego sera ● sól i pieprz do smaku

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 7 października 2016 (15:00)

    Ciasto: • 2 szklanki mąki pszennej • 100 g masła • szczypta soli • 1 jajko • 1 żółtko • 1 czubata łyżka śmietany 18 proc. Farsz: • 1/2 kg grzybów (podgrzybki, koźlarze, kurki, maślaki etc.) • 1 cebula • 3 łyżki masła • szczypta gałki muszkatołowej • szczypta ziół prowansalskich • sól morska • czarny pieprz • 3 jajka • 150 ml śmietany 18 proc. • 50 g sera gouda • 1 pęczek natki pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0