Reklama
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:42)

    Składniki na 4-6 porcji: 12 pomidorów (najlepiej podłużnych), 10 dag pomidorów marynowanych w oliwie, 2-3 cebule, 3 łyżki tartego parmezanu, 3 łyżki oliwy, 3 łyżki cukru, suszone zioła prowansalskie, sól, pieprz, paczka ciasta francuskiego, świeże zioła do dekoracji. 1. Pomidory pokroić na połówki. Ułożyć je na blaszce wyłożonej pergaminem. Oprószyć solą, pieprzem, łyżką cukru oraz ziołami. Wstawić do piekarnika (150°C) na ok. 45 minut. W

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:40)

    Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 20 dag masła, po szklance cukru, mąki, 4 jabłka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy, szczypta soli i kardamonu, łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki imbiru, dżem truskawkowy, 3 łyżeczki żelatyny (ok. 12 g), kieliszek soku jabłkowego, 1 i 1/4 szklanki białego wina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:38)

    Składniki na ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki, pół kostki masła (10 dag), 2 łyżeczki cukru, żółtko. Na masę orzechową: 1 i 1/2 szklanki posiekanych orzechów (włoskich, laskowych, nerkowca) i migdałów), pół szklanki miodu, pół szklanki brązowego cukru, 2 jajka, czubata łyżka masła. Na sos owocowy: 3 kiwi, opakowanie cukru waniliowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:34)

    Składniki na ciasto: 15 dag margaryny, 10 dag cukru pudru, 25 dag mąki, łyżka kakao, 2 żółtka, łyżka śmietany 18-proc. Masa: 3 dag margaryny, 80 ml soku z cytryny, 2 jajka, żółtko, pół szklanki cukru, łyżka kremówki, sól. Ponadto: 150 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, łyżeczka zagęstnika do śmietany.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:29)

    Składniki na ciasto: 3/4 szklanki mąki, 6 łyżek oliwy, spora szczypta soli morskiej . Nadzienie: 4 jajka, 1/3 szklanki śmietany kremówki, 4 łyżki tartego sera camembert, 20 dag koziego serka, pęczek zielonych szparagów, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:28)

    Składniki: pęczek zielonych szparagów, 200 g szpinaku, 6 plastrów szynki, mrożone ciasto francuskie lub kruche, 200 g śmietany, 3 jajka, 3 łyżki startego żółtego sera, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (11:12)

    Tarta na deser i na kolację Pyszna tarta z czekoladą i orzechami oraz tarta z pieczarkami są doskonałe zarówno na deser jak i kolację.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 maja 2013 (10:35)

    Składniki na 4-5 porcji: 8 jajek, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 5 dag masła, 1/2 szklanki śmietanki 30 proc., łyżeczka soli, szczypta pieprzu, po łyżce siekanej natki i koperku. Potrzebna będzie ci ponadto tortownica lub forma do tart oraz tłuszcz do przygotowania formy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 maja 2013 (16:05)

    Składniki na ciasto: 15 dag mąki ● 8 dag zimnego masła ● szczypta soli ● 4 łyżki zimnej wody. Składniki na farsz: ● op. sera feta ● cukinia ● 20 dag ugotowanych ziemniaków ● 2 łyżki masła ● jajko ● cebula ● świeży tymianek ● sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 maja 2013 (16:04)

    Składniki na ciasto: 30 dag mąki ● 15 dag masła ● sól ● ok. 4 łyżek wody. Składniki na farsz: ● 15 dag ziemniaków ● po 15 dag serów: mozzarella, feta i pleśniowego ● 2 jajka ● 2 pomidory ● jogurt ● bazylia, tymianek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0