Reklama
  • Wtorek, 7 marca 2017 (14:05)

    Kolorowa tarta z papryką, cukinią i koktajlowymi pomidorkami

Składniki na 12 porcji: opakowanie kruchego ciasta mrożonego • cukinia • ząbek czosnku • bakłażan • cebula • czerwona i zielona papryka • 2 jajka • trzy łyżki śmietany • łyżka mleka • bazylia • tarty ser • sól, pieprz • oliwa.

1. Oczyść i pokrój papryki na małe kawałki. Cukinię i bakłażan pokrój w kostkę.

Reklama

2. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w cienkie pióra cebulę. Chwilę podsmażaj.

3. Rozłóż ciasto na formie do tart. Możesz chwilę je podpiec w piekarniku rozgrzanym do 190 st.

4. Wymieszaj jajka, śmietanę i mleko, tak by powstała jednolita masa. Wylej ją na ciasto. Na wierzchu układaj kawałki papryki, cukinii, bakłażana. Dodaj podsmażoną cebulkę. Zapiekaj w piekarniku ok. 20 minut, w temperaturze 190 st.

Pod koniec pieczenia posyp tartym serem. Po wyjęciu z piekarnika posyp posiekaną bazylią.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 15 dag sera pleśniowego, 15 dag żółtego sera, 1 cebula, 2-3 dojrzałe pomidory, grubo mielony pieprz, listki bazylii. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.