Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Minitarty z mięsnym nadzieniem i świeżymi ziołami

Składniki na 10 porcji: • 2 ząbki czosnku • szczypiorek • 200 g pomidorków cherry • oliwa • 500 g mielonego mięsa • 100 g kremowego serka • 2 jajka • opakowanie ciasta francuskiego • 3 łyżki bułki tartej • 50 g tartej goudy • żółtko • posiekana natka, bazylia • łyżeczka suszonego oregano • sól, pieprz.

1. Posiekaj czosnek i zeszklij na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Pomidorki pokrój na ćwiartki.

Reklama

2. Podsmaż na patelni mięso, dopraw solą, pieprzem. Dodaj czosnek i posiekany szczypiorek. Dobrze wymieszaj, dodaj pomidory. Całość podsmażaj ok. 5 minut.

3. Kremowy serek wymieszaj z jajkami, dopraw solą i pieprzem.

4. Rozłóż płaty ciasta i podziel na 10 części. Wylep nim 10 foremek na muffinki. Przełóż przestudzone mięso do miski, zalej masą jajeczną, dobrze wymieszaj i nakładaj na ciasto.

Posyp ziołami, odrobiną sera i bułki tartej. Rozmąć żółtko i posmaruj wierzch minitart. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze 190 st.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag masła, 3 żółtka, 2 szkl. mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, olejek migdałowy, 5-6 mandarynek lub 3 pomarańcze, 15 dag dżemu morelowego. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.