Reklama
  • Poniedziałek, 11 stycznia 2016 (10:01)

    Tarta z bananami i śmietaną

Składniki na 10 porcji: Spód: • 30 dag mąki • 20 dag masła • 3 łyżki cukru • 2 żółtka • sól. Góra: 4 banany • 20 dag masy krówkowej • 25 dag serka mascarpone • 250 ml śmietany 30 proc. • 3 łyżki cukru pudru • sok z 1/2 cytryny • łyżka kakao.

1 Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Dodaj cukier, żółtka, sól, zagnieć ciasto. Schłodź. Wyłóż nim blachę. Piecz 30 minut w temp. 180°C.

2 Banany obierz, pokrój. Na spód wyłóż warstwę masy krówkowej, pionowo ułóż kawałki bananów. Śmietanę ubij z cukrem, dodawaj porcjami do serka, wymieszaj.

Reklama

Wyłóż na wierzch ciasta, posyp przesianym kakao. Podawaj od razu.

CZAS: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:banany | tarta | as` | As | z | SP | banan

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: opakowanie ciasta francuskiego • 650 g pomidorków koktajlowych • gałązki tymianku • 2 łyżki bułki tartej • 150 g koziego sera • pieprz • sól • 2 jajka • 3-4 łyżki śmietany... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.