Reklama
  • Wtorek, 7 marca (14:05)

    Tarta z kozim serem i pieczonymi pomidorami

Składniki na 4 porcje: opakowanie ciasta francuskiego • 650 g pomidorków koktajlowych • gałązki tymianku • 2 łyżki bułki tartej • 150 g koziego sera • pieprz • sól • 2 jajka • 3-4 łyżki śmietany • łyżka mleka • łyżka cukru • oliwa • sok z cytryny.

1. Ułóż ciasto w formie.

Reklama

2. Pomidory pokrój na ćwiartki, skrop oliwą, sokiem z cytryny, posłódź łyżką cukru, wymieszaj.

3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 190 st.

4. Wymieszaj jajka ze śmietaną, jeśli masa jest za gęsta, dodaj mleka. Dopraw solą i pieprzem.

5. Wylej masę na ciasto (jeśli podpiekałaś je, niech ostygnie), ułóż pomidory, posyp listkami tymianku, oprósz bułką tartą.

Piecz ok. 25 minut. Pod koniec dodaj pokruszony kozi ser, zostaw w piekarniku jeszcze na 5 minut.

Olivia

Zobacz również

  • Składniki: 2 szklanki mąki, sól, 1 żółtko, 20 dag margaryny, 20 dag piersi kurczaka, pieprz, przyprawa do gyrosa, olej, 2 ząbki czosnku, 1 op. mrożonki śródziemnomorskiej na patelnię, bazylia. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.