Reklama
  • Czwartek, 10 marca (13:05)

    Tarta z pomidorami

Składniki na 6 porcji: opakowanie ciasta filo • 2 łyżki masła • 60 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego • 2 garście pomidorków koktajlowych • 20 dag pieczarek • 2 dymki • 10 dag żółtego sera • olej • natka pietruszki • pieprz • chilli • słodka papryka • oregano • sól • pieprz

Reklama

1. Formę posmarowaną masłem wyłóż warstwami ciasta. Każdą z warstw również smaruj masłem. Dymkę pokrój, podsmaż. Dodaj mięso, przyprawy, smaż. Wyłóż mięso na ciasto, piecz 40 minut w temp. 180°C.

2. Podsmaż pieczarki, dodaj pomidorki, smaż 5 minut. Tartę posyp warzywami i startym serem, piecz jeszcze kwadrans. Gotowe danie dekoruj natką i śmietaną.

Czas: około 1,5 godziny.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: Ciasto: 20 dag mąki, 1 jajko, 10 dag masła. Farsz: 50 dag zielonych szparagów, 2 cebule , 200 ml śmietany 30 proc., 2 jajka, 1 łyżka mąki, 10 dag mozzarelli, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.